Resultaten van andere keukengigantjes !!!

En ook u kunt hier uw BKB resultaat kwijt..

BKB oftewel Brazilliaans Kaas Broodje

  • Voor nog geen 35 cent per broodje.
  • Zeer eenvoudig zelf te maken.
  • Zeer lang houdbaar in de vriezer.
  • Blijft lang vers in het boterhamtrommeltje.
  • Ook geschikt als borrelhapje.
  • Vult lekker de maag.
  • Geschikt voor jong en oud.
Broodje Selma
 
Brood Marloes
Suggesties voor beleg..
  • Helemaal niets !!!
  • Plakjes bacon.
  • Tomaat, komkommer, ui en sla.
  • Salami met oregano.
  • Plakjes gerookte ham.
  • besmeert met tapenade !
  • komkommersalade...
 
Broodjes Brigitte
Broodjes Pukkie
Tips van de keukengigantjes...
  • Bak ze met wat oregano er door heen.
  • Met bieslook of dille is ook lekker!
  • Meng stukjes ham door het deeg.
  • Gebruik 18+ kaas als je aan de lijn doet.
  • Hoe kouder het deeg, hoe hoger de broodjes
  • Bak ze als iedereen het huis uit is...
  • Anders zijn ze al op voor ze afgekoeld zijn
Broodje Jantiene
Creatie "Meelmuis"
 
Tip 1
Wilt u BKB's bakken voor bij de borrel ?
Stop het beslag in een slagroomspuit en spuit dan kleine toefjes beslag op de bakplaat.
Hierdoor krijgt u kleine BKB's.
Geen slagroomspuit??? gebruik dan een plastic zakje en knip een puntje onderaan in een hoekje weg.

Klik hier als u het recept nog niet gezien heeft.
Broodjes Coeliaad
 
Broodje Jolanda
Reacties van lezers..
  • Ze zijn gelukt hoor! En heel lekker!
  • Ze zijn heerlijk ik heb ze net uit de oven gehaald en zit heerlijk te smullen
  • De broodjes waren heerlijk echt smullen maar wel machtig eten.
  • Errug lekker hoor, ik heb ze vandaag gemaakt
  • Hier vinden de kids ze ook lekker
  • De braziliaanse broodjes:heb ze net gegeten en Heeeeeeeeeerlijk
  • Super lekker! Ik heb ze voor het eerst gemaakt vandaag
  • Onze hond vond de broodjes ook super !
Broodjes light Margaret (kaas 30 +)
Broodje Fish
Nog meer reacties van lezers..
  • Ik had vanmorgen er eentje goed besmeert met boter en mee genomen naar het werk en toen was dienog lekkerder iets minder droog.
  • Ze zijn écht lekker!!!!!!!!!!!!!!!
  • Hier vallen ze ook erg in de smaak zelfs de dag erna nog...
  • Oooh wat ruikt dit lekkkkkkkeeeerrr
  • Zonet weer BKB's gebakken: ze zijn weer voortreffelijk
  • Het succes van de BKB breidt zich uit! Had vandaag een broodje mee naar mijn werk. ff opgepiept en toen teruggelopen naar mijn kamer. Wat een reacties!!! Het recept is inmiddels uitgedeeld haha allemaal aan niet gv-eters (net als ik).
  • De hele familie smult mee!!!
Broodjes Irene
Jaimy lust er wel pap van...
 
  • Iedereen heeft tegenwoordig een digitale camera. Maak een foto van uw BKB en e-mail deze aan ons door.
  • Komt ie mooi op deze webpagina te staan. Ook mislukte BKB's komen in aanmerking voor plaatsing.
  • Maar ook een "Arie" foto kunt u doormailen (BKB etend op de Mont Blanc, met een BKB in de hand samen met Elvis Presley op de foto, etc)
  • Of een foto van uw ge-explodeerde hete lucht oven..
Broodjes Aatje (met zongedroogde tomaatjes meegebakken)
 
Patrick is er ook niet vies van...
Weer wat reacties..
  • Een uitvinding die B.K.B's ! Eet nu niet anders meer de ene keer doe ik er nootjes door en ik heb ze al met pizza kruiden ook erg lekker. Heb ze nu weer op dus van de week wordt er weer zo'n bijna 30 broodjes gebakken en in de diepvries gedaan.... doe er bijna 14 dagen mee. Manlief blij dat ik nu eindelijk eens ontbijt inplaats van niets.
  • Ik ben niet bepaald een bakwonder als het om GV bakken gaat maar deze BKB lukken mij zelfs!! en nog lekker ook!!!
  • Helemaal nog warm uit de oven...........jammie !!!!
Broodjes andere Sandra
Broodje Miepmiep (vermoedelijk ook coeliakie-patiënt) Met dank aan Conny
 
Tip 2

Rasp zelf de kaas, dat is een stuk voordeliger
Voor een euro koop je een kaasrasp. Gebruik de groffe kant van de rasp
Neem geen dure kaas, maar merkloos bij b.v. Aldi of Lidl
Sommige zakjes kant en klare geraspe kaas kunnen tarwe bevatten (tegen het plakken en klonteren)
 
Broodjes Maaike (11 jaar !!)
Broodjes Katty
  • Of een foto van uw (klein)kind die van een een BKB smult !!!
  • Alles is welkom als er maar een BKB op staat !!
  • De mooiste inzending wordt beloond met een gratis voettocht naar Verweghistan.
  • Probeer eens een baquette (ook dus een BKB)
Broodjes Lies
 
Broodjes Barbera
Wat zit er in één broodje...
  • 33 gram kaas................. 90 kcal
  • 1/3 ei............................. 25 kcal
  • 12 ml half volle melk........ 5 kcal
  • 33 gram tapioca meel...110 kcal
  • 6 ml olijfolie.................... 70 kcal
  • Bij elkaar opgeteld........._______
  • Zegge en schrijven        300 kcal
  • Een flesje bier bevat dat ook...

  • Dus voor uw dagelijkse schijf van vijf behoefte:
  • 3 bier met twee broodjes !!!
 
V.l.n.r. Christa, Broodje Sandra, Natasja
Links Quinten 7 jaar en rechts Myrthe, bijna 6 !
CBKB: Camping Brazilliaans Kaas Broodje.
Zo'n kleine oven die u in elke campingzaak kunt kopen voor een paar tientjes is ideaal voor het afbakken van broodjes, maar ook om BKB's te maken.   Erg licht van gewicht, verbruik 2 x 400 watt dus ongeveer 3 ampere dus op elke camping/apartement mogelijk
Gebruik "weggooi" aluminium taartvormpjes.
Doorsnee ongeveer 12 cm. Kosten niet meer dan 6 cent per stuk.   Het beslag bestaat uit 1/3 deel van het normale beslag, dus 1 ei, 100 gram meel en 100 gram kaas, 66 ml melk, 33 ml olie, zout, half zakje bakpoeder en eventueel wat kruiden.
Het beslag hoeft niet eerst af te koelen want daar hebben we op vakantie geen tijd voor en de koelkast staat al helemaal vol met bier.
Verwarm het oventje 10 minuten van te voren, daarna zijn de broodjes binnen 12 minuten bruin en gaar.   Buiten de koelkast kunt u de BKB's zonder problemen een paar dagen bewaren in een afgesloten plastic bakje.
Tapiocameel

Tapiocameel wordt gemaakt van de cassave of maniok wortelknol. Deze plant groeit in Zuid Amerika en tegenwoordig ook Afrika.
Het meel is te koop in Nederland vooral in toko's (winkeltjes die Chinese en Indonesische producten verkopen) en bazaars (winkeltjes die Turkse en Noord Afrikaanse producten verkopen). De smaakt is niet te vergelijken met meel van rijst, mais of tarwe.
Een BKB die niet van tapiocameel is gemaakt is dus niet een echte BKB !!!
Het meel is erg goedkoop, maar veel andere dingen kunt u er niet van maken...



Klik hier als u het recept nog niet gezien heeft.
Mirthe, Katinka, Lieke, Tobias, Toine en Jesper
 
We hebben gesmuld van de (originele) BKB's én van de BKB's met:
  • 1 eetlepel uienvlokken
  • pizzakruiden
  • tomatenketchup
  • en pijnboompitten erop!
Dieselolie i.p.v. olijfolie, zoutzuur i.p.v. zout en talkpoeder i.p.v. tapiocameel. Kaassoort maakt niet uit....lagghue !!
 
Broodjes Jolanda deze keer blokjes Smac meegebakken. (Half blikje hoor...)
FAQ's
  • Mijn BKB's zien er van binnen niet gaar uit !
  • Klopt, dat komt door de kaas. BKB's kunnen uit de oven wanneer ze aan de buitenkant bruin zijn..
  • Hoe lang kan je BKB's bewaren ?
  • In de vriezer ruim 4 maanden.
  • Hoe lang na ontdooien in de magnetron ?
  • Ongeveer 25 seconden.
  • Hoe lang blijven ze daarna nog "vers" ?
  • ruim 5 uur.
  • Zijn BKB's ook lactose vrij ?
  • Alleen als je kokosmelk i.p.v. halfvolle melk hebt gebruikt.
En wat dacht u hier van !
  • De broodjes zijn heerlijk! Vooral ook omdat je ze niet perse in de oven hoeft te mikken om ze eetbaar te maken!
  • Wij heben de beroemde BKB broodjes met ei vervanger gemaakt. Ze zijn wat minder bruin maar smaken wel heel goed.
    Als je ze uit de oven haalt lijken ze niet gaar, maar dit komt goed. Eerst af laten koelen.
 
Broodjes Ireen (gevuld met ham)
Hierboven een ook mooie plek voor uw foto
...en nog meer...
  • Zoonlief (20) wilde nooit ontbijt, maar nu loopt hij met een opgewekt gezicht naar de vriezer (door de regen, want vriezer staat in de schuur) en haalt daar zijn BKB's. Ik stop er 4 in een zak en dacht dat dat wel genoeg zou zijn voor 2 dagen, aangezien ze misschien nogal machtig zijn.
    Uhuh....na het ontbijt is de zak leeg en hoor ik een voldane zucht met de opmerking: ik kan weer een dag aan, mam!
Deeg Saskia. Heeft wel 2 dagen in de koelkast gestaan. Met een ijsschepje op de bakplaat...
Broodjes Saskia. Hier kan geen koekenbakker tegenop ..
 
...en verder...
  • Gister had ik een voorraad bkb-deeg gemaakt en vier broodjes gebakken. Omdat ze vers uit de oven het lekkerst zijn, bedacht ik om vandaag de rest af te bakken. We kregen onverwacht bezoek en toen heb ik in een kleine siliconenvorm (voor bonbons, minitoastjes etc) piepkleine bkb's gebakken. Kaaskoekjes ter grootte van een snacktoast. Hmm heerlijk, ze waren zo op en niemand had door dat ie glutenvrij at, dat vind ik zo leuk!
BKPB...Brazilliaanse Kaas Pizza Bodem
Gemaakt van dezelfde ingrediënten
Wat dacht u van een heerlijke pizzabodem ???
Ingrediënten: 1 ei, 100 gram tapiocameel, 100 gram kaas, 33 gr melk, 11 gr olijfolie, oregano en een snufje zout...
Alles door elkaar mengen en niet af laten koelen.
Smeer het beslag uit op een ingevette bakplaat.
Daarna in de oven ongeveer 12 minuten tot het heeeeeel licht bruin is.
Af laten koelen en daarna losmaken van de bakplaat. Nu kunt u de pizzabodem naar eigen smaak bedekken met bv blikje gepelde tomaten, salami, zalm, ananas enz...
Vervolgens weer een minuut of 10 in de oven totdat alles lekker bruin is....
U kunt de pizzabodem ook bewaren in de vriezer.
Pizza reacties...
  • Net mijn pizza gegeten,heeeeeerlijk, 10x lekkerder dan die kant en klare glutenvrije, of met scharmix. Ik heb 12min de bodem gebakken, daarna 8 min als het belegt is, alles op 200 graden, is in mijn hete luchtoven warm zat.
  • Wat een makkelijke en snelle manier om een pizza te maken! Dank voor deze super tip !
De Pizzabodem werd hier belegd met gepelde tomaten uit blik (sap verwijderen), gerookte ham, olijven en kappertjes en wat stukjes paprika
En om het een beetje voedzaam te maken nog wat plakjes kaas er over met oregano
 

Na ongeveer 15 minuten kan deze 2 persoons pizza uit de oven en rechtstreeks op het bord. De smaak van de bodem is geweldig...!!!
 
Broodjes Bontelli (Lactosevrij dus met kokosmelk) met gedroogde tomaten, oreganokruiden en verse basilicum blaadjes
Broodjes Yvonne en Paasbroodje Yvonne
Een BKPB !! (Brazilliaans kaas paas broodje) Hier is de helft van het orgineel hoeveelheid kaas gebruikt.
Broodjes Bontelli (Lactosevrij dus met rijstemelk) met belegen pikante kaas en vers gemalen chili
BKBH's Brazilliaanse Kaas Borrel Hapjes. Ook hier weer 100 gram kaas, 100 gram Tapiocameel en één ei, zout, oregano 33 gram melk, 11 gram olijfolie, peper.
Het belag in een slagroomspuit of plastic puntzakje, kleine toefjes op de bakplaat spuiten. U kunt ongeveer 30 broodjes uit één beslagportie halen
Gebruikt u geen bakpoeder, worden de borrelhapje laag en knapperig (links), met een half zakje bakpoeder worden ze groter en zachter (rechts).
Snij de borrelhapjes open en beleg/besmeer ze met smeerkaas, smeerworst, garnalenpasta, bacon, salami of ham. Verdeel ze in 4 porties voor 4 gezellige avonden
In de koelkast blijven ze een dag of 4 vers, in de vriezer kunt u ze heel lang bewaren. Voor het opdienen een paar seconden in de magnetron...
Broodjes Jaqueline. Gebakken in muffinvormpjes.
  • ik heb vandaag ook nog BKB's gebakken.  Maar opa en oma kwamen langs en toen was alles weer op.  Toen nog maar eens een keer.  Weer 9 stuks.  En toen kwam manlief thuis.  Ik heb er nog 3 kunnen redden......
  • Ik vind het recept nog steeds super, als we soep eten, maak ik er ook stokbrood van.  Man en kids vinden het stokbrood heel lekker dus van de zomer met bbq hoef ik me ook niet meer druk te maken over handen met kruimels want het gewone stokbrood kruimelt zo ontzettend..
BK- Pizza Irene....de bodem
BK-Pizza Irene het resultaat
 
Broodjes Janny
Broodjes Bontelli. Deze keer dus gemaakt met 30+ kaas, 1 theelepeltje sambal en 3 stengels met zijtakken bieslook (grove) gesneden. Natuurlijk ook weer met rijstemelk
BKMEOHPIB..Brazilliaanse kaas met ei omdat het pasen is brood.    Bedenker van dit creatief hoogstandje : Theo
BK- Pizza Irene....de bodem
BK- Pizza Irene....en weer het resultaat
Broodjes Irene
BK-Pizza Jantiene....de bodem
BK-Pizza Jantiene..voor de kids
BK-Pizza Jantiene..voor de ouders
Broodjes Jeandrine. Gebakken op 200 graden anders worden ze snel te donker en wordt het kaas bitter. Een tip, als je je handen invet met olijfolie dan blijft het deeg niet aan je handen plakken als je er ballen van vormt!!
Deze spetter heet Janneke en smult van Broodje Jeandrine
Petit BKB's Irene, mini muffinvorm gebruikt, 200 gram tapicocameel en 200 gram kaas, etc, totaal 36 stuks, 15 minuten op 225 graden. Gevuld met kipreepjes, rechts met ham.   Laat het feest maar beginnen voor de gv-ers
Reacties uit Amerika !!!
  • Success! I made these for breakfast today. I used rice milk, 1 C of sheep milk romano cheese and 2 tsp. of baking powder and they look beautiful and taste great.
  • My son asked for pizza tonight, so I thought I'd try this recipe for pizza dough. WOW! It made delicious pizza crust. My 12 year old nephew was over for dinner and he really liked it too.
  • I used buffalo milk mozzarella cheese for my part.
  • These are definitely a new favorite!
Broodjes Loulou....
 
Shoarma Aatje.
Voor twee grote platte broodjes: 100 gram tapiocameel en kaas, 1 ei, 40 ml melk, 20 ml olijfolie, 5 gram bakpoeder, zout en peper.
Niet lang in de koelkast anders wordt het broodje te hoog...
More reactions from USA !!!
  • I made them twice this weekend They were fantastic. The kids both took them for luches today
  • Now, the problem is to STOP making them and eating them. I'm supposed to be on a diet!
  • Made these the other night, using a colby jack cheese blend, and they were sooooo good.
  • I made these last night. They were very good, my gluten eating son said they were way good
  • I just made these. They were AWESOME. I let them cool and inhaled two salami and cheese sandwiches
Weer een creatie van Bontelli.
Extra meegebakken: gesneden bosuitjes, onpitte tomaten en in blokjes gesneden, peper, paprikapoeder en oreganokruid en ietsje zout.
Het smaakt weer erg lekker.
Broodjes Joke
Sounds from the UK !!
  • Made these tonight and they were heavenly. I used 3tsp of GF baking powder. Next time, I will halve the amount of cheese and add some sunblush tomatoes and black olives.
  • I've got a couple of interesting gluten free bread-type recipes - the one below is for Brazilian Cheese Bread Rolls from a weird Dutch coeliac website.
  • By the way, I’ve just made the Brazilian cheese rolls and they’re excellent.
  • Made these this evening, they were to die for. Soft on the inside and crusty on the outside.
  • Excellent for packed lunches, you wouldn't need a filling for them just a side salad
BCB David Keukengigant uit Dublin, Ierland
Amandelen en knoflookpoeder als extra
V.l.n.r. BKB met pepertjes, maanzaad en sesamzaad
 
BKB supersnel !!
  • Heeft u geen zin om het deeg te laten afkoelen in de koelkast ??
  • Gebruik dan van die aluminium weggooi bakjes.
  • Het deeg kan dan niet uitzakken en de broodjes krijgen een mooie vorm.
  • Voor nog geen euro koop u 15 bakjes in de supermarkt.
  • En u kunt deze meerdere keren her gebruiken ...
Broodjes Jantine
 
 
BKB vanalles!
  • Hoeveel ben jij aangekomen sinds BKB in je leven is gekomen??
  • Gelukkig is de batterij op van de weegschaal en ik doe er maar geen nieuwe in.
  • Weet je wat ik het vervelende vind van die BKBtjes????
  • Ik vind alle andere brood daarnaast helaas wat tegenvallen, hebben jullie dat ook?
Minibroodjes Saskia.. het deeg
Minibroodjes Saskia.. het resultaat
 
Een ware uitvinding die bkb
  • Heb er zo veel lol in het recept dat ik van alles al gemaakt heb.
  • Een stokbrood en ik heb sinds lange tijd weer eens een pizza gegeten en ga zo maar door.
  • Alleen doe ik 200 gram kaas op een pond meel en dat gaat ook goed.
  • Haal zakken tapiocameel tegelijk en natuurlijk eieren die vliegen er hier nu door
  • Ook dit heb ik aangepast en doe 4 eieren erin en iets meer melk zodat de substanie wel één geheel blijft.
 
Baquettes Janny
BKB bakkerij Bontelli
Broodje Lirio.
BKB, daar kan je me altijd voor wakker maken geldt niet voor deze poes...
Broodje Jerlet...Hier heb ik ook de bkb-tjes gebakken. Zien er best goed uit voor een niet keukenprinses als ik
Verdeel het deeg met een vork in de aluminium bakjes voor een mooi resultaat.
Heb er chilivlokken door gedaan, scheutje hete Jamaicaanse saus (soort tabasco, maar dan gv!), blikje tomatenpuree, want die zongedroogde tomaatjes verbranden bij mij vaak een beetje, theelepel pizzakruiden en theelepel pittige Italiaanse kruiden ....... Is echt pittig.

Ik vries ze in en stop de avond voor ik naar het werk ga er eentje in een zakje in mijn tas. De volgende dag om 12 uur dan prima te nassen! Echt lekker!

Ik doe er gebakken spekreepjes door. Niet helemaal gaar bakken en dan gewoon door het beslag heen doen. Daar komt dan nog beetje vet uit, zijn ze ook smeuiger en nog meer kcal !!

Broodje Tinkerbell..Ze lukken steeds beter!
 
Broodje Tinkerbell...Ik heb het gewoon geprobeerd met Twello's wit (ipv tapiocameel) en voilà..
Ik heb net de pizza variant gemaakt
150 gram tapiocameel, 2 eieren, 50 cc kokosmelk, 2 koffielepels olijfolie, 120 gram oude kaas, en 1/4 theelepel zuiveringszout.
ik heb het mengsel na doorroeren uitgesmeerd op een ingevet teflonvel. 10 minuten gebakken op 200 graden.  Daarna belegd met alles wat we lekker vonden (mijn man heeft meegenoten) en daarna 8 minuten gebakken.   Heerlijk !!!!!!

Mini BKB's voor je verjaardag
i.p.v de bekende hapjes bij de verjaardag dit jaar 90 mini BKB's gemaakt.. Ze waren binnen no time op. Daar is niet tegenaan te bakken !!!
Succes verzekerd !
BKB uit de kampeeroven van Aatje
Vegetarische BKBpizza Bontelli
DonutsBKB' s  Bontelli
Mini BKB's Jantine
 Met bosuitjes en veel chili en Middenlandsezee-kruiden

Rechts: broodjes Jeandrine

Gebruikt siliconen bakvorm
300 gram tapiocameel
200 gram pittige geraspte kaas
75 gram ham in kleine stukjes
100 gram melk
70 gram olijfolie
3 eieren
5 gram pizzakruiden
zout
peper
10 gram bakpoeder

Broodjes in wording....Lirio
 Broodjes Jeandrine
BKB's Judy:
Ik heb half tapiocameel, half Doves Farm meel gebruikt. Met half oude Goudse kaas en half harde geitenkaas.
Paasbkb's Bontelli,
Is niet echt goed te zien, maar als je goed kijkt zie je een paasei en een paashaasje.
BKB's Janny
BKB's Mieke
Héérlijke bkb broodjes, gebakken door mijn dochter voor mijn zoon en mijzelf, lief he! (Maaike)
StokBKB Mieke